Кількість
|
Вартість
|
||
|
Є два основних типи хамона: хамон серано (ісп. jamón serrano, «гірський хамон») і дорожчий хамон іберико (ісп. jamón ibérico, часто званий «pata negra» — «чорна нога»). Вони розрізняються способом і тривалістю приготування, а найбільша відмінність між хамоном серано та хамоном іберико — порода свиней і їхня дієта.
Серано, відмітна ознака: біла свиня, у хамона біле копито.
- Курадо (хамон curado) витримується мінімум 7 місяців
- Бодега (хамон bodega) витримується мінімум 9 місяців
- Резерва (хамон reserva) витримується мінімум 12 місяців
- Гранд резерва (хамон grand reserva) витримується приблизно 15 місяців
Іберіко, відмітна ознака: чорна свиня, у хамона чорне копито.
- De cebo виробляється зі свиней, відгодованих фуражем і жолудями
- De resebo виробляється зі свиней, відгодованих фуражем і жолудями у великих пропорціях
- De bellota виробляється зі свиней, відгодованих зазвичай на чистій жолудевій дієті
Хамоном традиційно називають продукт, виготовлений із задніх ніг свині, тоді як передні ноги іменуються палети.
Склад: м'ясо свині (окіст) витримане, сіль, консервант Е-250, антиоксидант Е-316, консервант Е-252, декстроза, без клейковини, жирний продукт
Поживна (харчова цінність) на 100 г продукту: білки — 29,92 г, вуглеводи — 0 г, жири — 8,8 г
Енергетична цінність (калорійність) на 100 г продукту: 234.71 ккал / 982.1 кДж