Кількість
|
Вартість
|
||
|
Шпроти існують як самостійна страва, яка використовується як закуска. Зараз можна зустріти безліч рецептів бутербродів та салатів з їх використанням. Головне, це враховувати, що смак такої риби дуже яскравий та насичений, тому поєднувати її краще з контрастними свіжими чи нейтральними смаками за мінімального використання жирів.
Класичне бутербродне поєднання - шпроти, чорний хліб і скибочка огірка. Вигідно відтіняють смак шпротів такі продукти: огірки, помідори, гриби, буряк, шпинат, консервована кукурудза, баклажани, кабачки, капуста, крабові палички, маслини та оливки, сухарики, сметана. Зі шпротів можна приготувати різні паштети та муси. Рекомендують їх подавати і як основну страву з гарніром з вареної квасолі, макаронів, гречки, рису, картоплі та зеленого горошку. Їх можна використовувати для начинки, наприклад, для фаршированих яєць. В основі страви завжди лежить експеримент, тому сміливо пробуйте готові рецепти та винаходьте свої.
Склад: риба копчена: кілька балтійська або салака 56.8%, вода питна, борошно пшеничне, цибуля сушена, сіль кухонна, перець духмяний
Поживні характеристики:
- Жири, г/100г 17
- Білки, г/100г 17
Калорійність:
- ккал/100г 221
- кДж/100г 925
Умови зберігання: Зберігати в сухому прохолодному місці при температурі від 5 °С до 25 °С.
Термін зберігання: 2 роки