Кількість
|
Вартість
|
||
|
Шпроти існують як самостійна страва, яка використовується як закуска. Зараз можна зустріти безліч рецептів бутербродів та салатів з їх використанням. Головне, це враховувати, що смак такої риби дуже яскравий та насичений, тому поєднувати її краще з контрастними свіжими чи нейтральними смаками за мінімального використання жирів.
Класичне бутербродне поєднання - шпроти, чорний хліб і скибочка огірка. Вигідно відтіняють смак шпротів такі продукти: огірки, помідори, гриби, буряк, шпинат, консервована кукурудза, баклажани, кабачки, капуста, крабові палички, маслини та оливки, сухарики, сметана. Зі шпротів можна приготувати різні паштети та муси. Рекомендують їх подавати і як основну страву з гарніром з вареної квасолі, макаронів, гречки, рису, картоплі та зеленого горошку. Їх можна використовувати для начинки, наприклад, для фаршированих яєць. В основі страви завжди лежить експеримент, тому сміливо пробуйте готові рецепти та винаходьте свої.
Склад: риба копчена (салака або кілька балтійська) (70-90)%, олія оливкова (10-30)%, сіль.
Поживні характеристики:
- Жири, г/100г 32
- Білки, г/100г 16
- Вуглеводи, г/100г 0
Калорійність:
- кДж/100г 1456
- ккал/100г 352
Сіль, г/100г 1.3
Насичені жирні кислоти, г/100г 5
Цукор, г/100г 0
Умови зберігання: Зберігати в сухому прохолодному місці при температурі від 5 °С до 25 °С.
Термін зберігання: 4 роки